SM-kisat ja korona

Nyrkkeilyn SM-kisojen järjestelytoimikunta jatkaa jälleen töitänsä.

Kisajärjestelyiden suunnittelussa noudatetaan Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön linjauksia. Lisätietoa ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n sivuilla.

Nämä 1.6.2020 voimaantulevat linjaukset mahdollistavat enintään 500 henkilön yleisötilaisuuden järjestämisen. Lisäksi järjestelytoimikunta laatii suunnitelmat erilaisten vaihtoehtoisten skenaarioiden pohjalta. Näitä voivat olla mm. kisojen järjestäminen tyhjille katsomoille, jolloin kisaseuranta on pelkästään live-lähetyksenä tai kisojen järjestäminen niin, että suljetussa tilassa voi olla 500 + 500 henkilöä siten, että alueille on selkeät eri sisäänkäynnit ja rajatut tapahtuma-alueet (eli voiko kisapaikalla olla muuta toimintaa yhtä aikaa SM-kisojen kanssa). Yksi ikävimmistä skenaariosta on, ettei kontaktilajin kisoja olisi mahdollista järjestää tämän vuoden aikana lainkaan.

Tämä aika vaatii urheilijoilta ja vapaaehtoisilta talkootyöläisiltä venymiskykyä ja -tahtoa. Sekä uskoa. Vaikka juuri tällä hetkellä valmistautuminen SM-kisoihin tuntuu jopa turhauttavalta, olemme varmoja, että vuosien jälkeen voimme yhdessä kisaorganisaation ja kaikkien osallistujen kanssa todeta: me teimme sen! Suomenmestaruuksille arvoisensa tapahtuman, joka jää suomalaiseen nyrkkeilyhistoriaan aivan omana lukunaan.

Lisätietoja Olympiakomitean sivuilta.

Naisten 75 kg finaali 2019
Naisten 75 kg finaalimatsi 2019 (kuva: pa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *