Nyrkkeilyn SM-kisat järjestetään vallitsevan koronatilanteen takia vastuullisesti noudattaen Suomen Olympiakomitean kisatapahtumille antamia suosituksia sekä voimassa olevia viranomaissuosituksia. Turnauksen onnistuminen edellyttää, että noudatamme neljää perusohjetta:

  • kisapaikalle vain oireettomana
  • säilytämme turvallisuusvälit
  • muistamme käsihygienian
  • käytämme kasvomaskeja.

Yleisöä koskevat ohjeet kirjattuna etusivulle ja mediaa koskevat ohjeet omalla sivullaan.

Maskin käyttö

Urheiluopistolla liikuttaessa tulee aina käyttää maskia. Syödessä, juodessa ja urheillessa maskia ei tarvitse käyttää. Kisajärjestäjä tarjoaa maskit tuomareille, FOP-alueen toimitsijoille sekä talkooväelle. Seurat vastaavat joukkueidensa maskeista. Maskeja on myynnissä turnauskahvilassa.

Kisapaikan osastointi

Kisapaikka jaetaan osastoihin; ottelijat, toimitsijat ja yleisö kulkevat opistolla vain heille sallituilla alueilla. Kahvilaan on erillinen kulku yleisölle ja toimitsijoille. Osastot ja kulkureitit merkitään selkeästi.

Ilmoittautuminen kisapaikalla

Joukkueet kutsutaan ilmoittautumaan kisapaikalle porrastetun aikataulun mukaan. Omaa vuoroa odotetaan opiston ulkopuolella tai omassa hotellihuoneessa.

Ilmoittautumispisteessä joukkueille jaetaan koronaohje, jota noudatetaan koko turnausviikonlopun ajan – ellei toisin määrätä.

Ilmoittautumispisteen toimitsijat käyttävät koko ajan maskin lisäksi myös suojakäsineitä.


Lääkärintarkastus

Urheiljat käyvät punnituksessa sekä lääkärintarkastuksessa aikataulutetusti. Kulkureitit merkitään selkeästi eikä punnitusalueelle päästetä ulkopuolisia.

Tekninen kokous ja tiedottaminen

Tekniseen kokoukseen saa osallistua vain kaksi (2) henkilöä per seura.

Teknisessä kokouksessa käydään läpi turvallisuuteen liittyvät asiat ja käsketään kaikille ennen turnauksen alkua (technical meeting)

Ottelulistat julkaistaan heti tilaisuuden jälkeen turnauksen kotisivuilla. Tiedotukseen panostetaan, jotta mahdolliset muutokset ja aikataulut ovat nopeasti kaikkien käytettävissä turnauksen kotisivuilla: smnyrkkeily.fi

Ottelutilaisuus

Urheilijoiden pukuhuoneisiin ja pukuhuoneiden läheisille käytäville on pääsy kielletty muilta kuin ottelijoilta ja heidän valmentajiltaan.

Pukuhuoneissa ja käytävillä ei saa tehdä lämmittelyjä. Tähän on varattu salista avaraa tilaa kisa alueen läheisyydestä.

Pukuhuoneiden ovenkahvat desinfioidaan ennen ottelutilaisuutta, ottelutauolla ja ottaleutilaisuuden jälkeen.

Avustajien tulee käyttää maskin lisäksi myös suojakäsineitä.

Ottelijoilla tulee olla omat juomapullot kehän laidalla.

Otteluhanskat desinfioidaan ja kuivataan heti ottelun jälkeen. Kehä desinfioidaan jokaisen ottelun jälkeen.

FOP-alue

Toimitsijoiden tulee käyttää maskia koko ajan.

FOP-alueelle on varattu tarpeeksi roskakoreja. Alueella päivystää siivouspartio, joka vastaa myös neutraalien kulmien roskakorien tyhjennyksestä.

Jokaiselle tuomarille ja toimitsijalle suoritetaan lääkärintarkastus.

Tuomarityöskentely

Kehätuomarin tulee käyttää kasvomaskia ja suojakäsineitä. Kehätuomarin ei tarvitse koskea ottelijoihin ennen ottelua tai tuomion julistuksessa.

Tuomarit odottavat vuoroaan heille varatussa työtilassa välttäen kontaktia yleisöön tai muihin toimihenkilöihin.

Arvostelutuomareiden tulee käyttää kasvomaskia. Arvostelutuomareiden pöydille varataan käsidesipullot.

Pistekoneet desinfioidaan jokaisen ottelun jälkeen.

Lääkärit

Kisapaikan lääkinnällinen jury tarkkailee jatkuvasti koronaohjeiden noudattamista (hygienia, kasvomaski, turvavälit, osastointi).

Mahdollinen sairastuminen ja altistuminen

Mikäli kisojen aikana urheilija tai toimitsija saa koronaan viittaavia oireita tulee hänen siirtyä omaehtoiseen karanteeniin ja hakeutua koronatesteihin joko kisojen aikana tai heti kotiin päästyään.

                             Oireista tulee ilmoittaa kilpailun jurylle välittömästi.

Ilmoitus tartunnasta

Mikäli turnaukseen osallistujalla todetaan koronatartunta heti tai enintään kaksi (2) viikkoa kisojen päättymisen jälkeen, tulee asiasta ilmoittaa kilpailun jurylle välittömästi, jotta kilpailun järjestäjä ja Nyrkkeilyliitto voivat ryhtyä viipymättä asian edellyttämiin toimenpiteisiin.